De Grieken Oorlog

Voorzijde
Achterzijde
25,00
Met 5% studentenkorting
Voor 23,75 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789075175592
Uitgever: Bebuquin V.Z.W.
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: Karel Vanhaesebrouck
Druk: 1
Pagina's: 336
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
NUR: Toneel, - theater- en filmteksten, ook scenario's

De teksten van Aischulos, Sofokles en Eurupides behoren tot de fundamenten van onze Westerse cultuur, precies omdat ze dien fundamenten structureel in vraag stellen. Vertaler en auteur Johan Boonen worstelt al zijn hele leven met deze teksten.

Boonens vertalingen van Aischulos, Sofokles en Eurupides zijn direct, concreet, geschreven om gezegd te worden, in het hoofd van de lezer of op de B├╝hne. De Grieken brengt nu alle vertalingen van Boonen samen in drie boekvolumes. Het eerste deel Oorlog bundelt vier tragedies waarin telkens een (geo-)politiek en/of militair conflict de handeling bepaalt. Agamemnoon van Aischulos, Elektra en Philoktetes van Sofokles en De Trojaanse vrouwen van Eurupides.

Telkens opnieuw worden democratie, diplomatie en politiek onder spanning gezet door militaire belangen of individuele ambities: een messcherpe analyse van het geweld dat met elke vorm van macht gepaard gaat.

Redacteur Karel Van Haesebrouck (ULB) schrijft een nawoord. Griekenland-kenner Bruno Tersago slaat een brug naar de dag van vandaag.

Lees meer