Hoe kleiner hoe fijner

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789075129298
Uitgever: Graviant Educatieve Uitgaven
Auteur: Esther ten Brink
Pagina's: 96

Opvoedingsvaardigheden voor ouders /begeleiders van peuters en kleuters.

Kleine kinderen" zijn niet altijd "fijne kinderen".

Als ouders heb je vaak je handen vol aan je peuter of kleuter. Kleine problemen worden snel grote problemen. Dit boekje kan een steuntje in de rug zijn voor ouders. Stapsgewijs leren ouders hoe zezelfstandig de problemen aan kunnen pakken. Veelal zal dit voldoende zijn en kunnen ouders daarna weer meer genieten van een leeftijdsfase, die eindeloos lijkt maar toch ook zo weer voorbij is. Wanneer de opvoeding van peuters en kleuters gecompliceerder wordt door andere factoren dan kunnen opvoedinssituaties uit de hand lopen.

Dit kunnen ouderfactoren zijn, zoals depressiviteit, kindfactoren zijn zoals hyperactiviteit, impulsiviteit en aandachtsproblemen, en gezinsfactoren, zoals financiƫle problemen en familieconflicten. Al deze factoren zijn van invloed op het opvoedkundig handelen van de ouder en de mate waarin dit handelen effectief is. Bij deze gezinnen is soms meer hulp nodig.

Het aanleren van (extra) opvoedings- vaardigheden met behulp van "Hoe kleiner hoe fijner" kan dan een plaats krijgen binnen een breder hulpaanbod.

Lees meer