Staal-beton

toepassing en berekening van staal-beton constructies voor gebouwen volgens Eurocode 4 bij normale temperatuur en brand

Voorzijde
92,50
Met 5% studentenkorting
Voor 87,88 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789072830838
Uitgever: Bouwen met Staal
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: J.W.B. Stark & R.J. Stark
Druk: 1
Pagina's: 228
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2009
NUR: Technische wetenschappen algemeen

'Staal-beton' behandelt in zes hoofdstukken de toepassing en de berekening van staal-beton constructies voor gebouwen volgens Eurocode 4.

• Hoofdstuk 1 geeft een algemeen overzicht van de kenmerken, de ontwerp- en uitvoeringsaspecten en de toepassingsmogelijkheden van staal-beton liggers, staalplaat-betonvloeren en staal-beton kolommen. Aan de hand van vier recente Nederlandse projecten worden de voor- en nadelen van de verschillende constructieve oplossingen besproken.

• Hoofdstukken 2 t/m 5 behandelen in detail de berekening van respectievelijk liggers, vloeren, kolommen en verbindingen in staal-beton bij normale temperatuur en bij brand. De gegeven rekenmethoden en toetsingsregels zijn gebaseerd op NEN-EN 1994-1-1 en NEN-EN 1994-1-2. Het gebruik van de toetsingsregels uit de Eurocodes wordt toegelicht met een groot aantal uitgewerkte rekenvoorbeelden.

• Hoofdstuk 6 ten slotte geeft een volledige berekening van de constructie van een bioscoopzaal in staal-beton bestaande uit hoofdliggers, raveelligers en kolommen.

De auteurs – prof.ir. J.W.B. Stark en ing. R.J. Stark – zijn ervaren docenten aan de TU Delft en TU Eindhoven op het gebied van staal-beton constructies. Ook verzorgen ze cursussen over dit onderwerp. Op grond van hun ervaring is de inhoud van dit boek primair gericht op het onderwijs. Met de opgenomen aanwijzingen voor de toetsing volgens de Eurocodes en de vele rekenvoorbeelden vormt de stof ook een nuttig rekengereedschap voor de constructeur in de praktijk en een handleiding voor toezichthoudende instanties.

'Staal-beton' is het eerste boek in een nieuwe serie studieboeken – als opvolger van de serie '(Over)spannend staal' – die geheel aansluit op de Eurocodes.

Lees meer