Wild en bijster land / 1 / druk 1

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789072603968
Uitgever: Samenwerkende Uitgevers VOF
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Paul Abels, Machiel Bosch, Adinda Grans & Martien Frijns
Druk: 1
Pagina's: 448
Taal: Nederlands
NUR: Natuurbeheer

Wildernis bestaat niet meer in Nederland. Hoe hard we ook zoeken naar ongerepte natuur, overal zijn de sporen van menselijk ingrijpen zichtbaar. In dit boek zwerven we rond door Planken Wambuis, een ruig gebied op de Veluwe waar de tekenen van menselijke aanwezigheid verder weg zijn dan elders. Wat kan de geschiedenis van zo'n gebied ons leren over de waarde van de natuur en de verantwoordelijkheden van de mens? Daarover gaat Wild en bijster land.

Met bijdragen van Rob Bijlsma (winnaar Edgar Donckerprijs, genomineerd voor de Jan Wolkersprijs, auteur van Mijn roofvogels); Machiel Bosch, Luc Enting, Clemens Driessen, Martien Frijns, Michiel Purmer, Jozef Keulartz, Martin Drenthen, Adinda Crans, Jeroen Bosch, Wim van der Putten, Paul Abels en Martijn Bezemer.

'Wilde natuur: je denkt dat je er ver voor moet reizen. En dat heb ik ook heel veel gedaan, naar exotische landen. Nee, dan vroeger, als kleine jongen, toen dacht ik dat die ongerepte en vooral avontuurlijke natuur nog dichtbij huis bestond. Nu veel later, weer op ontdekkingstocht door Nederland, ontdek ik dat die ruigheid en dat avontuur er nog steeds in ons land is. Bijvoorbeeld op Planken Wambuis. Wat een mooie (her-)ontdekking! Temidden van ons, overigens ook mooie, cultuurlandschap bestaan nog ruige parels. Het ontdekken waard!'

Marc van den Tweel

Algemeen directeur Natuurmonumenten

Lees meer