Al dente as f*ck

Italiaanse pastatechnieken, pastarecepten en de pasta way of life

Voorzijde
29,99
Leverbaar vanaf 29 oktober
+
Bestel
ISBN: 9789059960275
Uitgever: Lannoo
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Pastology
Druk: 1
Pagina's: 176
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2025
NUR: Eten en drinken algemeen Lifestyle algemeen

Wie pasta zegt, zegt Bruna en Emanuele. Bruna groeide op tussen de deegvellen in het pastabedrijf van haar grootouders, Emanuele's ouders hadden een osteria in Rome.

Na een koksopleiding vlogen ze beide uit naar Europese topkeukens, van Gordon Ramsey in Londen tot Pure C in Cadzand. Vandaag brengen ze die Italiaanse knowhow en culinaire creativiteit samen in Pastology: dé community voor iedereen die houdt van pasta met een stevige scheut humor en rebellie. In hun langverwachte boek nemen de pastameesters je mee van deeg tot dampend bord. Je leert zelf volgens de artisanale technieken pasta maken: met ei of zonder ei, met een pastamachine of met eenvoudige keukentools. Vervolgens geven ze hun allerbeste pastarecepten prijs: 20 Italiaanse signatuurgerechten à la nonna, gevolgd door 25 modernere variaties met een twist. En als je even geen tijd hebt om zelf te kneden en te rollen, maak je met enkele snelle sauzen van je winkelpasta alsnog iets bijzonders. Tussendoor ontdek je handige tips, leuke anekdotes en originele foodfotografie. Meer dan een bundel recepten, is dit boek een pastarevolutie!