Made in India

recepten uit een Indiaas familiearchief

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
33,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789059565852
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Meera Sodha
Druk: 1
Pagina's: 320
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
NUR: Keuken per land en streek

Echt Indiaas eten is vers, eenvoudig en boordevol smaak.

In dit boek dient Meera Sodha de gerechten op waarmee ze zelf

opgroeide. Anders dan het eten dat we kennen van ons plaatselijke

Indiase restaurant, zijn haar gerechten fris en verrassend gemakkelijk

en snel te maken. Meera verzamelde voor haar boek meer dan

130 verrukkelijke recepten afkomstig uit drie generaties.

Van Hot chapati's en de volmaakte Lamscurry met kaneel,

tot kleurrijke bijgerechten als Raita met granaatappel en munt en

zalige desserts als Mango-limoengelei met passievruchten.

Een essentieel boek voor iedereen die van Indiaas eten houdt en niet

te veel gedoe in de keuken wil.

Meerha Sodha woont, schrijft en kookt in Londen. Begeesterd door haar

moeders recepten en die van haar voorouders besloot Meera deze te

verzamelen en te noteren. 'Ik raakte echt in paniek bij het idee, dat als ik ze

niet zou opschrijven, deze recepten voor altijd zouden verdwijnen,' zegt ze.

MADE IN INDIA is haar eerste kookboek.

'Maak ook de kip met 100 knoflookteentjes! En niet te vergeten de boven

vuur gerookte aubergines, kippenlevers in komijnboter masala en samosa's

met rode biet en feta. Bijzonder inspirerend!' Yotam Ottolenghi