Corporate Effectuation- Vanaf nu is ondernemerschap echt te leren!

wat managers kunnen leren van ondernemers

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789058754929
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Thomas Blekman & Arthur Olof
Druk: 1
Pagina's: 224
Taal: Nederlands
Vervanger van: 9789052618357
NUR: Management algemeen

Vanaf nu is ondernemerschap echt te leren!

De steeds sneller veranderende wereld vraagt om strategische flexibiliteit en actie. De toekomst laat zich niet meer voorspellen, daarvoor is de wereld complex en te zeer verbonden. De vraag is hoe je de uitdagingen het hoofd blijft bieden en steeds succesvol kunt blijven ondernemen. Je moet je eigen toekomst creƫren... Maar hoe?

Dat kunnen we vanaf nu leren van ervaren ondernemers. Saras Sarasvathy onderzocht, onder toeziend oog van de Nobelprijswinnaar Herbert Simon, hoe ondernemers te werk gaan. Ze ontdekte vijf succesprincipes die steeds weer terugkomen in succesvol ondernemerschap en haaks staan op hetgeen ons is geleerd: de principes van Effectuation:

Het Bird in hand principe

Het Affordable loss principe

Het Crazy quilt principe

Het Lemonade principe

Het Pilot in the plane principe

Met de inhoudelijke bijdragen van o.a. Philips, RWE Essent, Indra, Rabobank, Business Models Inc., KVD en het Academisch Ziekenhuis Maastricht worden de vijf principes in een corporate context uitgelegd.

Het boek Corporate Effectuation biedt een geheel nieuwe kijk op effectief intern ondernemerschap waarmee u een sustaining high performance organization kunt orkestreren. Het boek geeft heldere inzichten in nieuw toe te passen gereedschap voor corporate organisaties, zoals Business Modeling en Reframing.

Corporate Effectuation is het eerste Nederlandse boek over deze nieuwe, succesvolle aanpak. Na het lezen van dit boek kunt u direct aan de slag. Er staat u niets meer in de weg. Er zijn dus geen redenen meer om succesvol ondernemerschap over te laten aan de Richard Bransons van deze wereld.

Lees meer