Wat je vindt mag je houden

geweldloos communiceren als weg naar verbinding

Voorzijde
Achterzijde
17,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789055992102
Uitgever: VINE Instituut voor Verbindende Communic
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Jan van Koert
Druk: 7
Pagina's: 175
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2007
NUR: Psychologie algemeen

Wat je vindt mag je houden

JAN VAN KOERT

Jan van Koert heeft na een dertigjarige carrière in het bedrijfsleven in 1997, zoals de schrijver Leen Zevenbergen het uitdrukte 'zijn baard laten staan'. Dat wil zeggen, hij heeft zijn leven een wending gegeven in de richting van zijn droom door rigoureuze veranderingen aan te brengen in privéleven en werk. Sinds 1998 houdt hij zich bezig met het gedachtegoed 'Geweldloze Communicatie'. Jan is een bevlogen trainer en een enthousiaste Vitaliteitcoach. Humor en speelsheid kenmerken zijn aanpak omdat, zo zegt hij. 'we het grootste leereffect in plezier en spel terugvinden'. De term 'geweldloze communicatie' heeft internationale bekendheid, Jan heeft zelf een voorkeur voor de term Verbindende Communicatie®.

Door het Center for Nonviolent Communication in de VS, opgericht door Marshall Rosenberg, is hij internationaal gecertificeerd als trainer in deze materie.

Iedere gewenste verandering is mogelijk als we met aandacht waarnemen wat zich om ons heen en in onszelf afspeelt. Waarnemen van onze reacties, onze angsten en ons denken die het zuivere waarnemen storen en vervormen.

J. Krishnamurti (1895-1986)

Dr. Marshall Rosenberg, de grondlegger van het gedachtegoed 'Geweldloze Communicatie' zegt: 'Er zijn slechts twee zaken belangrijk in de kwalitatieve verbinding die we zoeken met onze medemens: wat leeft er in ons en wat kan ik doen om het leven nog mooier te maken.'

Wat je vindt mag je houden gaat dáárover en is geschreven voor iedereen die verandering wil in de communicatie met zichzelf, in het gezin, de werksituatie en leefomgeving. Het geeft handvatten hoe dat zou kunnen; gewoon door ons bewust te worden van onze oordelen, van wat we 'vinden' en waar we elkaar ongewild mee kwetsen, afremmen, op een ander spoor zetten, afschrikken enzovoort. Vanuit heldere situatiebeschrijvingen voert Jan van Koert de lezer langs herkenbare en dagelijkse situaties waarin we juist níet aangeven wat er in ons leeft.

Een boek dat je (samen)leven kan veranderen door een ander wijze van communiceren, die Van Koert Verbindend Communiceren noemt.