Dyslectische kinderen leren lezen / Druk 3

individuele, groepsgewijze en klassikale werkvormen voor de behandeling van leesproblemen

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789053528068
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: A. Smits
Druk: 3
Pagina's: 157
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2006
NUR: Psychologie algemeen

Individuele, groepsgewijze en klassikale werkvormen voor de behandeling van leesproblemen

Met het beschikbaar komen van het Protocol Leesproblemen en Dyslexie in 2001 heeft het basisonderwijs een veelgevraagd hulpmiddel gekregen om kinderen met (dreigende) leesproblemen te signaleren en te begeleiden.

In Dyslectische kinderen leren lezen worden in aansluiting op het Protocol een groot aantal concrete werkvormen voor het lezen besproken voor individuele begeleiding, voor het werken in kleine groepjes en voor klassikaal lezen. Bij alle werkvormen is er uitgebreid aandacht voor de voorbereiding en worden er beschikbare hulpmiddelen, software en geschikte boekjes genoemd. Er wordt veel aandacht besteed aan het volgen van de vorderingen met behulp van gerichte observaties en running records, en aan de didactische opbouw van de lessen. De werkvormen zijn uitgebreid in de praktijk beproefd en zeer effectief bevonden.

Het boek is geschreven voor leerkrachten in de onder- en middenbouw van het basisonderwijs, voor interne begeleiders en remedial teachers en voor hen die zich met de behandeling van dyslectische kinderen bezighouden.

Lees meer