Neuropsychologie van neurologische aandoeningen in de kindertijd

Voorzijde
Achterzijde
75,90
Met 5% studentenkorting
Voor 72,11 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789053525074
Uitgever: Boom
Auteur: Aag Jennekens-Schinkel, J.B.K. Lanser & F.G.I. Jennekens
Pagina's: 598

Dit is een actueel Nederlandstalig boek over de neuropsychologische gevolgen van hersenaandoeningen die voorkomen bij kinderen en jeugdigen. "Gewone" en een beperkt aantal zeldzame ziekten worden op toegankelijke en gedetailleerde wijze beschreven.

Elk klinisch hoofdstuk opent met terminologie, epidemiologie en etiologie van de desbetreffende ziekte of groep van ziekten. Vervolgens worden geneeskundige diagnostiek en therapie behandeld. Tegen deze achtergrond worden de gevolgen op korte en lange termijn beschreven voor cognitie, gedrag en psychosociaal functioneren. Twee inleidende hoofdstukken betreffen uitgangspunten bij de opzet van het boek en de meeste in de klinische hoofdstukken genoemde instrumenten voor onderzoek van cognitie en gedrag. Het boek is rijk geïllustreerd met relevant beeldmateriaal en voorzien van een overzichtelijk register.

--------------------------------------------------------------------------------

Over de auteur(s):

Dr Aag Jennekens-Schinkel is als klinisch neuropsycholoog verbonden aan de sector Neuropsychologie voor Kinderen en Jeugdigen van het Universitair Medisch Centrum te Utrecht. Professor dr Frans G.I. Jennekens is als neuroloog werkzaam geweest bij de afdeling neurologie van dit Centrum.

Met medewerking van J.B.K. Lanser.

Lees meer