Systeemdenken / Druk 2

van goed bedoeld naar goed gedaan

Voorzijde
Inkijkexemplaar
38,50
Met 5% studentenkorting
Voor 36,58 i
Levertijd: 3 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789052619200
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: Jaap Schaveling, Bill Bryan & Michael Goodman
Druk: 2
Pagina's: 172
Taal: Nederlands
NUR: Management algemeen

Hoe komt het dat grotere inspanningen van de afdeling Verkoop leiden tot een lagere omzet? Waarom neemt de werkdruk alleen maar toe, ook als we hulp inhuren? Hoe goed we het allemaal ook bedoelen, met sommige 'oplossingen' verergeren we de problemen juist. Hoe is die paradox te omzeilen?

Systeemdenken geeft nieuw inzicht in complexe situaties. Elke organisatie is een systeem dat uit onderdelen bestaat. Systeemdenken leert je te zien hoe die onderdelen elkaar beïnvloeden. Zo ontdek je de vaste patronen in je organisatie en kun je die waar nodig door breken. Stop de symptoombestrijding en pak de oorzaak aan! Doe geen goedbedoelde ingreep die averechts uitpakt, maar vind een blijvende oplossing.

Systeemdenken is sinds zijn verschijning in 2006 een geliefd hulpmiddel voor leiders die hun organisatiesysteem willen doorzien, om te ontdekken hoe ze effectief kunnen ingrijpen. Deze geheel herziene uitgave bevat de nieuwste inzichten op dit gebied en is uitgebreid met een hoofdstuk over breinkunde, evolutie en wijsheid. Dit maakt inzichtelijk waarom we vaak niet verder kijken dan onze neus lang is én wat we daaraan kunnen doen.

Lees meer