Managers en professionals

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
Huidige versie niet beschikbaar:

Managers en professionals

ISBN: 9789052616902
Uitgever: Boom
Auteur: H. de Bruijn
Pagina's: 223

Professionals doen het echte werk: ze staan voor de klas, opereren ons, vangen boeven of doen onderzoek. In de afgelopen decennia zijn professionals steeds sterker geconfronteerd met managers. En die brengen weinig goeds: meer bureaucratie, overbodige procedures, model talk en management lingo. Door dit gedoe komen professionals steeds minder aan de kern van hun werk toe. Management is het probleem, niet de oplossing.

In dit boek laat Hans de Bruijn zien dat het allemaal waar is. Maar hij laat ook zien dat dit het halve verhaal is: management is namelijk soms ook een oplossing. En als het ook een oplossing is, is management bashing net zo simpel als model talk.

Vanuit deze constatering bespreekt de auteur een aantal belangrijke managementfuncties. Steeds zal blijken dat manager en professional moeten laveren tussen model talk en het beroep op de professionele autonomie. Dit leidt tot soms verrassende waardering voor datgene wat in professionele organisaties gebeurt. En tot, vaak contra-intuïtieve, aanbevelingen aan managers.

Hans de Bruijn is hoogleraar bestuurskunde aan de Technische Universiteit Delft. Hij is auteur van onder andere Prestatiemeting in de publieke sector. Als docent aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur heeft hij veel met professionals gewerkt.

Lees meer