Maatwerk in projectmatig werken

benutten van stijlverschillen in de aanpak van projecten

Voorzijde
Achterzijde
32,40
Met 5% studentenkorting
Voor 30,78 i
Levertijd: 4 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789052615967
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: H. Boer
Druk: 1
Pagina's: 111
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2007
NUR: Management algemeen

In veel gevallen wordt de aanpak van een project bepaald door persoonlijke voorkeuren. Om deze verschillen in stijl te voorkomen introduceren organisaties vaak methode voor alle projecten.

Maatwerk in projectmatig werken reikt een zinvoller alternatief aan, door de aard van een project te betrekken bij het vaststellen van de aanpak. Daarbij worden stijlverschillen niet als ongewenst beschouwd, maar heel bewust benut als uitgangspunt voor het realiseren van maatwerk per (type) project.

Dit boek is bedoeld als handreiking voor iedereen die een project-benadering zoekt die recht doet aan verschillen, tussen mensen tussen projecten.

Aan de orde komen achtereenvolgens:

de methodische kernvragen;

de belangrijkste stijlverschillen;

de verschillende projectsoorten;

ontwikkelrichtingen voor de projectleider.

Bij dit boek hoort ook een online ProjectScan, waarmee uw project kan worden getypeerd en voorzien van richtlijnen voor maatwerk.

Hans Boer is als senior adviseur en trainer werkzaam bij adviesbureau GITP. Zijn thema's zijn leidinggeven, samenwerken en adviseren. Hij heeft zich gespecialiseerd in projectmatig werken en is binnen GITP verantwoordelijk voor de productontwikkeling op dit terrein.

Lees meer