De brug bouwen terwijl je erover loopt

een gids voor leidinggeven bij verandering

Voorzijde
Achterzijde
47,00
Met 5% studentenkorting
Voor 44,65 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
+
Bestel
ISBN: 9789052614847
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: R.E. Quinn
Druk: 1
Pagina's: 271
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2004
NUR: Management algemeen

Robert Quinns bestseller Diepgaande verandering maakte duidelijk dat iedereen een leider van veranderingen kan worden, maar dat daarvoor een transformatie van het 'zelf' nodig is. Het boek sprak duizenden lezers aan en velen vertelden Quinn hoe dit boek hen op het pad naar diepgaande verandering had gezet.

De brug bouwen terwijl je erover loopt vertelt de persoonlijke verhalen van mensen die zich hebben overgegeven aan diepgaande verandering. Quinn kreeg daaruit de inspiratie om zijn concept een stap verder door te voeren en een nieuw leiderschapsmodel te creƫren: de fundamentele toestand van leiderschap. De ontdekking van deze transformerende toestand vormt het hart van dit boek. Quinn laat zien hoe iedereen de fundamentele toestand van leiderschap kan bereiken door de acht praktijken toe te passen rond het thema toenemende integriteit: reflectieve actie, authentieke betrokkenheid, waarderend onderzoek, geaarde visie, buigzaam vertrouwen, afstandelijke onderlinge afhankelijkheid, verantwoordelijke vrijheid en onverzettelijke liefde.

Om een leider te kunnen worden is betrokkenheid nodig in het proces van diepgaande verandering in jezelf, waardoor anderen worden uitgenodigd hetzelfde te doen. Zodra dit proces in gang is gezet, beginnen we elkaar werkelijk te transformeren en worden we het soort leiders dat we willen zijn.

Lees meer