e-HRM

inspelen op veranderende organisaties en medewerkers

Voorzijde
Achterzijde
40,00
Met 5% studentenkorting
Voor 38,00 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789052613987
Uitgever: Boom
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: H. Adam & R. van den Berg
Druk: 1
Pagina's: 155
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2001
NUR: Personeel en organisatie

Organisaties en medewerkers stellen in toenemende mate andere eisen aan de kwaliteit en de rol van het personeelsmanagement. Ook externe factoren, zoals de voortschrijdende nieuwe technologie├źn en de wijziging in vraag en aanbod op de arbeidsmarkt, zijn van invloed op de bijdrage en activiteiten van de afdeling P&O.

e-HRM, het gebruik van elektronische toepassingen ten behoeve van het personeelsbeleid, is meer dan een hype! Elektronische toepassingen maken het - meer dan ooit - mogelijk om adequaat in te spelen op alle (nieuwe) eisen waar de afdeling P&O mee te maken heeft.

In e-HRM wordt duidelijk dat het gebruik van internet en intranet de afdeling P&O ontlast van haar traditionele administratieve rompslomp. Hierdoor:

- krijgen P&O-ers de ruimte voor een wezenlijke inbreng in de strategie en koers van de organisatie;

- kunnen managers de afdeling P&O benutten als business-partner in plaats van reactief administratief centrum;

- worden medewerkers meer betrokken bij en verantwoordelijk voor hun eigen loopbaan;

- leiden toepassingen van e-HRM tot serieuze besparingen op het budget van de P&Oafdeling.

In dit boek wordt e-HRM toegelicht door de ogen van de P&O-er en wordt ingegaan op de do's en dont's bij de invoering ervan in de organisatie. Verder komen de volgende to passingen van e-HRM aan bod: e-recruitment, business-to-employee / selfservice concepten, e-learning, e-HRD en aanpalend kennismanagement, telewerken en virtuele samenwerking. Verplichte

kost voor iedereen die alert wil blijven op de ontwikkeling in zijn vak.

Rob van den Berg is partner bij Goodsign HR Consultants. Henk Adam is werkzaam als consultant employability. Adam en Van den Berg publiceren regelmatig op hun vakgebied en zijn beiden verbonden aan e-HRM Holland Consult (een activiteit van Goodsign HR Consultants te Amsterdam), een van leveranciers onafhankelijk adviseur voor organisaties die overwegen om over te gaan tot toepassing(en) van e-HRM.

Lees meer