Significant difference? / druk 1

a comparative analysis of multicultural policies in the United Kingdom and the Netherlands

Voorzijde
34,95
Met 5% studentenkorting
Voor 33,20 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789052603858
Uitgever: Aksant
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: L. Coello
Druk: 1
Pagina's: 60
Taal: Engels
Verschijningsjaar: 2010
NUR: Mens en maatschappij algemeen

Heeft het multiculturalisme in Verenigd Koninkrijk en Nederland gefaald?

Gewelddadige incidenten, die in 2004 en 2005 in Nederland en het Verenigd Koninkrijk plaatsvonden, was voor sommige mensen de reden om te stellen dat de multiculturele samenleving mislukt was. Deze bewering was voor de auteur de aanleiding te onderzoeken wat de werkelijke gevolgen zijn geweest van het beleid dat werd opgesteld op basis van de multiculturele politieke filosofie.

In deze studie analyseert de auteur twee soorten van het beleid dat ontwikkeld is op basis van het multiculturalisme: het beleid van de antidiscriminatie van minderheden en het beleid ter stimulering van hun participatie op de arbeidsmarkt. Het effect van dit beleid wordt beoordeeld door de beleidsdoelstellingen en de resultaten hiervan te bestuderen.

De auteur concludeert dat, hoewel er nog veel te bereiken valt op het gebied van antidiscriminatie en participatie op de arbeidsmarkt, het multiculturalisme in de Groot-Brittanniƫ niet gefaald heeft. Integendeel: er is een positieve publieke perceptie van diversiteit en een hoge participatie van minderheden ontstaan op de arbeidsmarkt. Dit staat echter in flink contrast met de resultaten in Nederland. Hier heeft het beleid geresulteerd in een ambivalente houding ten opzichte diversiteit, waarbij de participatie van minderheden op de arbeidsmarkt dan ook veel lager is dan die van autochtone Nederlander.

- Laura Coello is de eigenaar van Inclusive Works, een bedrijf dat advies, projecten, onderzoek en evaluaties verricht op het gebied van anti-discriminatie, diversiteit, gelijkheid en de participatie en integratie van minderheden.

Lees meer