Artsengeneraties en doktersgenen

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789052352213
Auteur: Barend Haeseker
Pagina's: 320

Artsengeneraties en doktersgenen. Twee eeuwen geneeskundigen in de

familie, beschrijft 25 gewone artsen afkomstig uit drie families, die onderlinge warme banden onderhielden.

Generaties lang werd gekozen voor het medisch beroep. Aan de hand van nooit eerder bestudeerde familiearchieven, interviews, brieven- en fotoverzamelingen wordt uit de doeken gedaan hoe zij werden geschoold in de verschillende tijdperken en hoe hun carrières verliepen.

Waren voor hun beroepskeuze alleen doktersgenen verantwoordelijk of werd deze keuze mede bepaald door omgevingsfactoren?

Barend Haeseker (Amerongen, 1942) studeerde geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam en promoveerde in Rotterdam over Dr J.F.S. Esser and his influence on the development of plastic and reconstructive surgery, over het ontstaan van de reconstructieve chirurgie in de Eerste Wereldoorlog. Als plastisch chirurg was hij onder meer werkzaam in drie Haagse ziekenhuizen. In 2004 legde hij zijn praktijk neer om zich volledig te kunnen wijden aan de geschiedenis der geneeskunde.

Bij Erasmus Publishing in Rotterdam verschenen sedertdien drie boeken over de Haagse medische geschiedenis, waaronder in 2010 'Vileine hippocraten'. Geneeskunde in dichtvorm door Constantijn Huygens (1596-1687).

Lees meer