MOESJE ALT

50 jaar zendelinge in Nederlands-Indië

Voorzijde
Achterzijde
25,95
Met 5% studentenkorting
Voor 24,65 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
+
Bestel
ISBN: 9789051945300
Uitgever: Uitgeverij Van Wijnen
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Cees van der Laan
Druk: 1
Pagina's: 356
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
NUR: Geloofsopbouw

50 jaar zending in Nederlands-Indië

Dit boek is een boeiende en rijk geïllustreerde beschrijving van het intrigerende leven en werk van de vrouw die Moesje Alt genoemd werd.

Margaretha Alt (1883-1962) heeft in Nederlands-Indië in de zending gewerkt. Ze heeft 60 weeskinderen opgevoed, vele kerken gesticht, ze schreef boeken, gedichten, novellen en de zangbundel Glorieklokken, en redigeerde het tijdschrift Gouden Schoven. Zij behoorde tot de pioniers van de Pinksterbeweging in Indonesië, maar werd door haar blad en zangbundel ook in Nederland zeer bekend.

Alt is van 1903-1961 onafgebroken in Nederlands-Indië geweest. Zij is nog steeds zeer geliefd in de Pinksterbeweging zowel in Nederland als in Indonesië.

Sommige van haar liederen zoals 'Ik wandel in het licht met Jezus', 'Lichtstad met uw paarlen poorten', ''k Ben een Koninklijk kind' worden nog steeds veel gezongen en vonden hun weg in vele bundels

Moesje Alt heeft vele jaren in eenzaamheid op afgelegen plaatsen onder de armen en wezen gewerkt. Daarna kreeg ze een voortrekkersrol in de opkomende Pinksterbeweging, waarbij ze moest vechten tegen de steeds terugkerende malariakoortsen, maar ook tegen afwijzing als vrouw in een leidinggevende positie.

Intrigerende levensgeschiedenis van een unieke zendingsvrouw in de koloniale en postkoloniale context van Nederlands-Indië.

Prof. C. van der Laan was buitengewoon hoogleraar Pentecostalisme aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij schreef eerder onder meer Pinksteren in beweging, De Spade Regen, en Toen de kracht Gods op mij viel.

Lees meer