De vrijgevige God / Druk 2

recht naar het hart van het christelijk geloof

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
13,50
Met 5% studentenkorting
Voor 12,83 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
+
Bestel
ISBN: 9789051943542
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Tim Keller
Druk: 10
Pagina's: 111
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2009
NUR: Geloofsopbouw

"Dit boek is bedoeld om de essentie van de christelijke boodschap, het evangelie te laten zien." Zo begint Kellers nieuwe boek De vrijgevige God.

Keller richt zich zowel op hen die op zoek zijn als op hen die al hun leven lang naar de kerk gaan en geen inleiding op het evangelie denken nodig te hebben. Keller behandelt de bekendste gelijkenis van Jezus, die van de verloren zoon uit Lucas 15. In die gelijkenis laat Jezus zien hoe groot Gods buitensporige genade is voor ongelovigen en gelovigen.

In zeven hoofdstukken beschrijft Keller hoe er twee soorten 'verloren' mensen zijn, niet één soort. De meeste mensen zien de verlorenheid van de jongste zoon, die zijn erfenis opeist en in een losbandig leven erdoor jaagt. Maar de oudste zoon in de gelijkenis is niet minder verloren.

'De definitie van zonde is voor bijna iedereen het schenden van een serie regels. Maar Jezus laat zien dat een man die bijna niets op zijn morele kerfstok heeft toch precies zo geestelijk verloren kan zijn als de meest lichtzinnige en immorele mens. Waarom? Omdat zonde niet alleen overtreding van regels is. Het is jezelf in plaats van God stellen als Verlosser, Heer en Rechter (zoals elk van beide zonen het gezag van de vader over zijn eigen leven probeerde uit te schakelen).'

'Voor skeptici schreef Keller In alle redelijkheid. Voor zondaars (wij allemaal!): de overvloedige genade van De vrijgevige God.' Mark Traphagen, WTS-books

Tim Keller (1950) groeide op in Pennsylvania. Hij was predikant in Hopewell, Virginia. Sinds 1989 is hij verbonden aan Redeemer Presbyterian Church in Manhattan, New York. Newsweek noemde Keller 'de C.S. Lewis van de 21e eeuw'.

Van dezelfde titel is ook een Gespreksgids en DVD verkrijgbaar

[september 2010 - ISBN 9789051943757 en 9789051943764].

Lees meer