Enkeltje Beijing

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar

Niet beschikbaar

ISBN: 9789051798685
Uitgever: Gopher B.V.
Auteur: Arie Boeve
Pagina's: 253

Als handelaar in zaden en planten pendelt Arie Boevé regelmatig naar China. Door de ontmoetingen met zijn zakenpartners ziet hij niet alleen bekende trekpleisters als de Ming-graven en de Chinese Muur, maar reist hij ook door het schitterende landschap naar afgelegen provinciestadjes waar hij een van de weinige waiguoren (buitenlanders) is. Na jaren heen en weer pendelen raken hij en zijn vrouw zo verslingerd met het land dat ze besluiten tot een enkele reis Beijing.

Boevé neemt de lezer mee naar een fascinerend land. Een land waar jonge Chinezen met een bril zonder glazen in de metro staan om er volwassener uit te zien, waar het de gewoonste zaak is om na de lunchtijd op de beddenafdelling van IKEA anderhalf uur onder een dekbed te kruipen, waar een vriend jou met het geven van een groene hoed vertelt dat jouw vrouw vreemdgaat en waar ongehuwde dertigers door hun ouders schaamteloos met cv op een heuse huwelijksmarkt worden uitgestald in de hoop hiermee hun oudedagsvoorziening veilig te stellen.

'Enkeltje Beijing' is een bundel van anekdotes die in de loop van ruim twintig jaar zijn verzameld. Een handig en vermakelijk boek voor wie China en haar inwoners beter wil leren kennen.

Met prachtige kleuren foto's gemaakt door de auteur.

Lees meer