Tommie Pondsteen / 3 Waar angst heerst / druk 1

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789051797572
Uitgever: Gopher B.V.

Dit is het derde deel van de Tommie Pondsteentrilogie.

Over dit boek: Fernanda is van de aardbodem verdwenen. Wanneer Tommie besluit dat het zinloos is nog langer naar haar te zoeken, heeft de wereld van Kwantum X zijn glans verloren. Daarom besluit hij naar huis terug te keren om zijn oude leven op te pakken. Maar dat lijkt gemakkelijker dan het is, want ook nu weer lopen de zaken gillend uit de hand. Dit keer gaat het niet meer om te overleven of om de eilanden te beschermen. De menselijke beschaving staat op het spel, en niet alleen in de wereld van Kwantum X.

Waar angst regeert is het vulkanische einde van de trilogie. In een meeslepend mengsel van sprankelende humor, huiveringwekkende spanning, wanhopige liefde en totale rampspoed dendert het verhaal naar een verrassende ontknoping. Net als in de eerdere delen vormt het verhaal weer een speelse kapstok voor filosofische gedachten, lekker eten en interessante wetenswaardigheden die jongeren zullen aanspreken en hun ouders eveneens. Hierdoor is het een zalig familieboek dat aan het denken zet en aanleiding geeft tot verrukkelijke discussies over onderwerpen die beslist niet alledaags zijn.

Rogier Hofman (1956) schreef deze trilogie voor zijn kinderen die net als Tommie op school onder hun niveau presteerden, niet stil konden zitten en hun ouders soms tot wanhoop dreven. Net als Tommie beschikten ze over talenten die heel nuttig zijn, maar in onze scholen en samenleving weinig worden gewaardeerd. Dat is jammer, want wanneer zulke kinderen de kans krijgen deze te benutten hebben ze heel wat in huis, net als Tommie.

Bezoek de website van de schrijver: www.rogierhofman.nl

Lees meer