Niemandskind / druk 1

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar

Anna is een sterke vrouw, die zich moeilijk laat kennen en heel goed is in weglopen, vooral als ze valt. En vallen doet ze. Voortdurend. Als haar verleden te dichtbij komt. Als ze verstrikt raakt in de rollen die ze zichzelf laat spelen. Als er steeds weer mensen waar ze van houdt doodgaan. Ze valt altijd alleen, in eenzaamheid. Ze durft zich niet te laten vallen in de armen van de vriendin die haar op waarde schat en haar wezen doorgrondt, van haar houdt tot in het diepst van haar wezen. Zodra ze een beetje in de buurt van het volledige toevertrouwen komt, begint ze weer te rennen.

In deze prachtige, soms hartverscheurende roman laat Ciska Baar de worsteling van een jonge vrouw met haar verleden en haar identiteit op razend knappe manier zien. Ze weet de emo-ties, angsten en verlangens van Anna levensecht en overtuigend neer te zetten. Haar taal is verzorgd en origineel, de opbouw van het verhaal uiterst zorgvuldig en met verrassende wendingen. Via goed getimede flashbacks ontrolt zich Anna's leven langzaam voor het geestesoog van de lezer.

Niemandskind is Ciska Baar's derde boek. Eerder verschenen van haar hand het boek Gebroken tijd, waarin ze 45 jaar na dato terugkeert naar het land van haar jeugd, Indonesi en Krabgevoel, een bundel vluchtverhalen. Met dit boek laat ze zien, dat haar schrijversschap een opgaande lijn vertoont, steeds verfijnder wordt en meer diepgang krijgt.

Lees meer