Een wereld van verschil / druk 1

mobiliteit, massaliteit, net werkidentiteit en federatief zakendoen

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

Mobiliteit, NetwerkIdentiteit en Federatief Zaken Doen: Orde scheppen in een wereld van massaliteit. Hans Appel is zo'n 30 jaar actief in de automatisering. Na zijn elektonicaopleiding hield hij zich eind jaren zestig bezig met de bouw en het programmeren van hybride analoge en digitale computersystemen.

Begin jaren zeventig trad Hans Appel in dienst van Sperry UNIVAC, een bedrijf dat zich bezighield met ontwerp, bouw en verkoop van mainframe-computersystemen. Na verschillende functies op het gebied van systeemprogrammering te hebben vervuld, deed hij aan het eind van de zeventiger jaren zijn eerste stappen in de wereld van de marketing.

Begin jaren tachtig, met de opkomst van de kantoorautomatisering, ging Hans Appel werken bij WANG, een bedrijf dat toentertijd zeer innoverend was in het gebruik van computers en computertechnologie binnen de kantooromgeving. Bij WANG vervulde hij verschillende functies binnen de marketingdiscipline.

Eind jaren tachtig stapte Hans Appel over naar Apple Computer, een bedrijf dat de wereld wilde veranderen. Een bedrijf, ook, met een zeer eigen visie op het gebruik van computertechnologie door iedereen. Apple was jarenlang een voorbeeld voor continue en grensverleggende innovatie. Ook hier was marketing het credo van Hans Appel.

Sinds 1996 werkt Hans Appel bij Sun Microsystems Nederland B.V. Sun is één van de weinige IT-bedrijven waar het ontwerp van silicon tot eindproduct nog binnen dezelfde onderneming plaatsvindt. Het is een bedrijf waar de koppeling 'mens & technologie' een belangrijke plaats inneemt, naast het op de markt brengen van zeer professionele IT-technologie.

Lees meer