Shameless / Serie 2 / druk 1

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

Shameless

In serie twee van Shameless keren we terug naar de Chatsworth Estate, een achterstandswijk in Manchester, waar de asociale famile Gallagher woont. Nog steeds is en er een bloeiende handle in gestolen auto's en andere spullen. Ook het gezag pikt een graantje mee.

Maar dan komt er een kink in de kabel..

Het is zeven maanden later. Franks neurotische vriendin Sheila is in verwachting De kinderen Gallagher hebben dankzij het verzekeringsgeld nu huizen tot hun beschikking. Fiona en Steve denken dat ze meer rust en privacy krijgen, maar Lip, carl, Debbie en Liam maken al gauw duidelijk dat dit een ijdele droom is en dat de familie altijd op de eerste plaats komt. Tot overmaat van ramp wordt het het gezin uitgebreid met veronica's excentrieke moeder Carol en haar verwarde zoon Marry. Die staan op straat nadat Marry hun huis in de fik heeft gestoken en bij Kev en veronica zijn ze niet welkom. Steve vraagt Fiona ten huwelijk. Als hij echter betrokken raakt bij een drugsdeal, moet hij onderduiken. Fiona zoekt troost bij Graig. Maar dan keert Steve terug..

De semi-autobiografische serie Shameless van Paul Abbott (Cracker, Reckless) werd bekroond met een BAFTA Award voor Best Drama Series. De serie werd ook bekroond met een IFTA Award en een Broadcast press Guild Award voor Anne-Marie Duff Best Actress in a TV Drama, een British Comedy Award voor Best TV Comedy Drama, een Broadcast Award voor best Drama Series, een RTS Award voor Paul Abbott best Writer en een RTS Award Voor Best Drama Series.

Met Anne-Marie Duff als Fiona Gallagher, David Threlfall als Frank Gallagher, James McAvoy als Steve, Jody Latham als Lip Gallagher. Gerard Kearns als lan Gallagher, Dean Lennox Kelly als Kev, Maxine Peake als Veronica Maggie O'Neill als Sheila Jackson, Marjorie Yates als Carol, Jack Deam als marry, Chris Coghill als Graig, Rebecca Ryan als Debbie Gallagher, Elliot Tittensor als Carl Gallagher en Joseph Furnace als Liam Gallagher

Writers Paul Abbott, Danny Broeklehurst, John Griffin, Amanda Coe en Phil Nodding

Directors: Jonny Campbell Peter Lydon Dearbhla Walsh en David Evans

Producer: Matt Jones

Executive Producers: George Faber Charles Pattinson en Paul Abbott

Extra's Kerst Special NOG NIET IN NEDERLAND UITGEZONDEN.

Lees meer