Watergeheimen / druk 1

Voorzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789051161755
Uitgever: De Vier Windstreken

Nieuw fantasyboek van Christien Boomsma

Thema¿s: vriendschap, pesten

Alle kinderen uit Molenvelt weten het. Er leeft iets in het zwarte water van de rivier. Maar wat?

De 12-jarige Bo trekt zich er weinig van aan. Tot er nieuwe bewoners komen in een huis dat al jaren leegstond. Samen met haar nieuwe buurjongen Rafael onderzoekt Bo het botenhuis in de verwilderde tuin. Waarom is het afgesloten met een zware, ijzeren ketting? En wat betekenen die vreemde geluiden daarbinnen?

Als ze de deuren eindelijk open krijgen, stuiten ze op een geheim waarvan ze nooit hadden kunnen dromen. Ze raken verstrikt in een avontuur dat hun vriendschap tot het uiterste op de proef stelt en zelfs hun leven in gevaar brengt.

Maar Rafael gaf geen antwoord. Hij staarde naar het water en leek haar niet te horen. Hij wenkte, zonder om te kijken. ¿Bo¿¿

Ze volgde zijn blik. Eerst zag ze niets, maar toen ¿ zomaar ¿ begon het water te bewegen. Er verscheen een lichte vlek en een enorme, geschubde staart brak even door het oppervlak. Bo¿s hart begon te bonzen. Zweet glibberde in haar handpalmen. ¿Dat meen je niet,¿ fluisterde ze. ¿Dat kan niet.¿

Rafael bewoog nog altijd niet, maar ze hoorde zijn adem raspen. ¿Nee,¿ fluisterde hij hees. ¿Dat kan inderdaad niet.¿

Maar ze zagen het allebei. De vissenstaart was weer verdwenen, maar nu verscheen er een nat hoofd boven water. Lange, groenige haren sliertten over smalle schouders. Lichte ogen en een blauwbleke huid. Er was geen twijfel mogelijk.

Het was een zeemeermin.

Christien Boomsma woont met haar gezin in een klein dorpje op de grens van Friesland en Groningen. Ze heeft geschiedenis gestudeerd en werkt als journalist voor de Groningse universiteitskrant. In 2004 en 2006 won ze de Paul Harland Prijs, een jaarlijkse wedstrijd voor korte science fiction-, fantasy- en horrorverhalen. Inmiddels heeft Christien twee jeugdboeken geschreven: Zus voor één nacht en De heks van de bibliotheek. De Noordwijkse Kinderjury koos Zus voor één nacht meteen tot beste kinderboek van 2009. Het omslag is door de Vereniging van Zelfstandige Uitgeverijen uitgeroepen tot beste omslag van 2009.

Ook verkrijgbaar van Christien Boomsma:

Zus voor één nacht

ISBN 978 90 5116 076 5

De heks van de bibliotheek

ISBN 978 90 5116 136 6

Watergeheimen

Christien Boomsma (tekst)

Vanaf 11 jaar

Formaat 15 x 21,5 cm

Omvang ca. 250 bladzijden

NUR 283

ISBN 978 90 5116 175 5

Prijs ca. ¿ 14,95

Lees meer