Zo tollig en zwarrig

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789050481755
Uitgever: Elchers, Uitgeverij Philip
Auteur: Chris Doude van Troostwijk & Klaas Driebergen
Pagina's: 68

'Het wordt een tammende weg met fijn en schik en zolf'

Deze zin, uitgesproken door Nico, klinkt even raadselachtig als po├źtisch. Na zijn 95ste jaar drukte hij zich in een nieuwe, andere taal uit. Elseline Knuttel tekende de zinnen uit liefde en verwondering op, als monument voor Nico.

Jan Stroeve raakte gefascineerd door deze 'waantaal'. Het inspireerde hem tot het maken van illustraties, die even verrassend zijn als de taal en uit eenzelfde onderbewuste lijken voort te komen.

Chris Doude van Troostwijk, theoloog, film- en theaterwetenschapper en filosoof, kijkt in zijn voorwoord met een filosofische blik naar Nico's taal.

Klaas Driebergen, neerlandicus en Marten Toonder-kenner, beschouwt in het nawoord de zinnen van Nico taalkundig en toont de verwantschap aan met de taal van Toonder.

Zo tollig en zwarrig is een boek over de zin van onzin, voor ieder die zich wil laten verwonderen door de schoonheid van niet-bestaande taal en de betekenis daarvan. Wie met taal- en spraakstoornissen te maken heeft, als naaste of mantelzorger of vanuit de zorg voor ouderen, logopedie, afasietherapie en neurolinguïstiek, zal door dit boek een hopelijk nieuwe en frisse kijk op de materie krijgen.

Uitgave van Philip Elchers in samenwerking met Uitgeverij de Inktvis.

Lees meer