Zebra-reeks Gravitatie

de kracht die overal werkt

Voorzijde
Achterzijde
10,00
Met 5% studentenkorting
Voor 9,50 i
Levertijd: 4 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789050410984
Uitgever: Epsilon Uitgaven
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: W. Van Herterijck
Druk: 1
Pagina's: 64
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2007
NUR: Exacte vakken en informatica HAVO/VWO

Gravitatie

Zwaartekracht, je hebt er dagelijks mee te maken en je kunt zelfs niet zonder. Toch sta je er waarschijnlijk niet zo vaak bij stil dat bijvoorbeeld voetballen alleen door die kracht mogelijk is. Gravitatie houdt niet alleen op aarde alles netjes op zijn plaats, maar zorgt er ook voor dat onze planeet rond de zon draait en een atmosfeer heeft die leven mogelijk maakt.

Wetenschappers proberen al eeuwen de zwaartekrachtwerking te doorgronden. In deze Zebra volg je hun spoor en doe je verrassende ontdekkingen over dit dagelijkse fenomeen. Wiskunde blijkt hierbij onmisbaar te zijn. Tal van voorbeelden en opgaven illustreren de theorie en helpen een beter inzicht te verkrijgen.

Wiskunde

De Zebra-reeks is ontstaan naar het idee van Jan Breeman om VWO-leerlingen in keuze-uren kennis te laten maken met onderwerpen die buiten het standaardcurriculum vallen, maar die wel zeer de moeite waard zijn.

De reeks is in eerste instantie bedoeld voor leerlingen uit de hoogste klassen van het VWO, maar is nadrukkelijk ook gericht op een ieder die belangstelling heeft voor wiskunde en wiskundige toepassingen in andere disciplines.

Deze teksten zijn ontstaan door een unieke samenwerking van docenten VWO, Hogeschool en Universiteit. De auteur van dit deel, dr. ir. Wilfried Van Herterijck, studeerde toegepaste wiskunde en ingenieurswetenschappen in Leuven. Hij is sinds 20 jaar in dienst bij de energiegroep Suez voor diverse buitenlandse opdrachten.

Lees meer