Operationele analyse / druk 3

een inleidng in de modellen en methoden

Voorzijde
Achterzijde
40,00
Met 5% studentenkorting
Voor 38,00 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789050410755
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: H. Tijms
Druk: 3
Pagina's: 483
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2002
NUR: Wiskunde algemeen

Dit boek geeft een eerste inleiding tot de vele wiskundige modellen en oplosmethoden van de operationele analyse. Zowel modellen als methoden worden geïllustreerd met een groot aantal praktische voorbeelden.

Operationele analyse (ook wel 'operations research' of kortweg OR genoemd) is een relatief jong vak dat haar wortels heeft in de 2e wereldoorlog toen in Engeland teams van wetenschappers werden gevormd om allerlei militaire problemen van strategische en logistieke aard te analyseren. Sindsdien heeft het vak een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt met toepassingen op uiteenlopende gebieden, van bedrijfseconomie tot telecommunicatie. Hierbij heeft de toegenomen rekenkracht en beschikbaarheid van computers een belangrijke rol gespeeld.

Prof. dr. H.C. Tijms werd in 1944 geboren te Beverwijk, studeerde wiskunde in Amsterdam en promoveerde in 1972 bij prof. G. de Leve (UvA). De auteur is hoogleraar operationele analyse aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en publiceerde vele artikelen op het gebied van de toegepaste kansrekening en de stochastische optimalisering. Het populariseren van de wiskunde heeft zijn sterke belangstelling en hij schreef onder meer succesvolle boeken over kansrekening.

Lees meer