Et cetera

Voorzijde
Achterzijde
18,99
Met 5% studentenkorting
Voor 18,04 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789050189422
Uitgever: Balans, Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: H. Mount
Druk: 1
Pagina's: 269
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2008
NUR: Buitenlandse talen, letterkunde en cultuur algemeen

Ergert het u ook wel eens als een sine qua non of mea culpa in de conversatie wordt gebracht door een bijzonder vervelend iemand? Of vormen de verre herinneringen aan lange middagen worstelen met obscure werkwoorden een schrikbeeld?

Wanhoop niet! (Of, zoals een opschepper in het Latijn zou zeggen, nil desperandum!) In deze sprankelende gids Latijn waar alles in voorkomt, van de tattoo s van Angelina Jolie en David Beckham tot Mel Gibson, van een lesje grammatica in The Life of Brian tot Harry Potter, en natuurlijk de

beste stukken proza en po√ęzie uit tweeduizend jaar literaire geschiedenis veegt Harry Mount het stof van al die saaie schoolboeken en blaast hij weer leven in de grootste taal van allemaal.

Of je nu van Latijn hield, er een hekel aan had, of het nooit hebt geleerd: door de inspirerende manier waarop hij de taal, literatuur en geschiedenis van het oude Rome behandelt, steek je het nodige op, en valt er nog flink wat te lachen ook.

Et Cetera en al dat andere Latijn voerde wekenlang de Engelse bestsellerlijsten aan: er werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

Lees meer