Het verhaal gaat ... 4 Het getuigenis van Israels profeten

Voorzijde
Achterzijde
21,99
Met 5% studentenkorting
Voor 20,89 i
Levertijd: 4 dagen
+
Bestel
ISBN: 9789050184946
Uitgever: Balans, Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Nico ter Linden
Druk: 1
Pagina's: 277
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2000
NUR: Theologie algemeen

De Bijbel is een bibliotheek op zichzelf en bevat een bonte verzameling boeken, 66 in totaal, ontstaan in een periode van duizend jaar (van 900 voor Chr. tot 130 na Chr.). De teksten hebben een lange ontwikkeling doorgemaakt en zijn het resultaat van een eeuwenoud groeiproces.

Nico ter Linden heeft op zich genomen om in zes delen de bijbelverhalen te hervertellen, uit te leggen en te verhelderen. In deel I van Het verhaal gaat... vertelt hij de grote verhalen van de eerste vijf boeken van het Oude Testament, over Israëls aartsvaders en aartsmoeders en over Mozes.

Deel 2 bevat de verhalen van het Nieuwe Testament, zoals die zijn overgeleverd door de evangelisten Marcus en Mattheüs: kleine vertelsels, fragmenten uit Jezus' leer en leven, wonderverhalen en gelijkenissen.

In deel 3 keert de auteur terug naar het Oude Testament met de verhalen van de boeken Jozua, Richteren, Samuel en Koningen.

Deel 4 handelt over de profetieën van Jesaja, Jeremia en Ezechiël, en over de twaalf kleine profeten onder wie Amos, Hosea en Jona.

Lees meer