De Populier - bomen

onze volksboom in nieuw perspectief

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar

Niet beschikbaar

ISBN: 9789050116251
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Wim Huijser
Druk: 1
Pagina's: 240
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
NUR: Bomen en heesters Natuur populair algemeen Regionale cultuur Natuurbeheer Landinrichting

De populier is een van de meest typerende bomen van het Nederlandse landschap. Wim Huijser schreef een boeiend relaas over deze sierlijke beeldbepaler. Hij tekende de verhalen op van kwekers, wetenschappers, landschapsarchitecten, bosbouwers, boswachters, boomspecialisten, terreinbeheerders, beleidsmakers, houtverwerkers en beeldend kunstenaars.

Maar hij sprak ook met mensen die werken aan nieuwe toepassingen voor de populier. Het resultaat is een kleurrijk, verrassend en licht nostalgisch verhalenboek over de boom die hele generaties Nederlanders inspireert.

- boeiende uitgave over een van de meest typerende bomen van Nederland

- toepassingen en verhalen

- interessant voor bomenliefhebbers en vakmensen

Uit de pers

"Het ene moment wordt je meegenomen in de achtergronden van bosbeheer, dan weer in landschapsarchitectuur of boomveredeling. Zo wordt de populier haast een personage in een bio-roman. Voor bomenliefhebbers eigenlijk niet te missen, voor leken een verrassende inkijk in de wereld van bosbeheer. " - naarbuiten Staatsbosbeheer

Tags: bomen, loofbomen, Populus, Salicaceae, wilgenfamilie, natuur en landschap, cultuurlandschappen, bomenboek, populieren, bomen kweken, bomenboeken, populieren, bosbouw, bosecologie, bosbeheer, houtbewerking, openbaar groen, ecologisch groenbeheer, natuurbeheer, landschapsbeheer, landschapsarchitectuur, dendrologie

Wim Huijser (1960) is schrijver en publicist op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Het liefst schrijft hij over de ontwikkelingen in het Nederlandse cultuurlandschap en de invloed daarvan op de mens.

Lees meer