De reis van de Beagle - Charles Darwin

de geïllustreerde editie van zijn beroemde reisverslag

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar

Niet beschikbaar

ISBN: 9789050116213
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Hardback
Auteur: Charles Darwin
Druk: 1
Pagina's: 480
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2017
NUR: Biologie algemeen Waargebeurde verhalen Natuur populair algemeen Reisverhalen Nieuwe geschiedenis (1500-1870) Algemene natuurwetenschappen Dierwetenschappen Evolutie

Charles Darwins bijna vijf jaar durende reis aan boord van de H.M.S. Beagle, die begon toen hij pas 22 was, was een cruciale periode in het leven en de carrière van deze jonge natuurvorser. Dit verslag van zijn reis rond de wereld vestigde zijn reputatie in de wetenschappelijke wereld. Het was de inspiratiebron voor zijn beroemdste en meest spraakmakende werk, Het ontstaan der soorten, dat nog altijd wordt gezien als de grote unificatietheorie voor de biowetenschappen.

Deze schitterend geïllustreerde uitgave laat de mensen, plaatsen en soorten zien waarover Darwin tijdens de expeditie schreef. Tevens bevat deze editie met zorg geselecteerde passages uit o.a. Het ontstaan der soorten. Deze dienen als aanvulling op de hoofdtekst en maken dit tot de toonaangevende editie van Darwins boek.

- levendig, spannend reisverslag

- de eerste volledig geïllustreerde uitgave van De reis van de Beagle

- meer dan 350 historische en moderne illustraties, foto's en kaarten

- aangevuld met passages uit Het ontstaan der soorten

Charles Darwin (1809) vond zijn ware roeping als natuurvorser Tijdens zijn reis aan boord van H.M.S. Beagle. In hem rees het vermoeden dat alle soorten op de een of andere manier door evolutie waren ontstaan. Eenmaal terug in Engeland formuleerde hij al snel zijn evolutietheorie, maar stelde de publicatie daarvan vervolgens 21 jaar uit. On the Origin of Species verscheen uiteindelijk in november 1859, toen hij vijftig jaar oud was.

Darwin's Journal of Researches, Beagle, 1831-1836, Charles Darwin, natuuronderzoek, natuurhistorie, biologie, evolutie, wetenschap, geologie, antropologie, maritieme expedities, kapitein Robert FitzRoy, Zuid-Amerika, Falklandeilanden, Galapagoseilanden, Australië, Zuid-Afrika, Engeland, reisverslagen, cadeauboeken

Lees meer