Natuurwijzer Sporen - zoekkaart, herkenningskaart

een handige vouwkaart met meer dan 150 illustraties van (vraat)sporen, uitwerpselen, braakballen en nestplaatsen.

Voorzijde
Achterzijde
Huidige versie niet beschikbaar:

Natuurwijzer Sporen - zoekkaart, herkenningskaart

ISBN: 9789050116176
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Postcard book or pack
Auteur: Jasper de Ruiter
Druk: 1
Pagina's: 16
Taal: Nederlands
NUR: Natuur populair algemeen Natuurgidsen algemeen

Een handige zoekkaart met meer dan 150 illustraties van o.a. (vraat-) sporen, uitwerpselen, braakballen nestplaatsen. Een spoor is alles wat een dier achterlaat als hij ergens is geweest. Dit kan zijn een: vraatspoor, pootafdruk of een uitwerpsel. Maar ook een veer op de grond of een uitgehakt nest is een spoor. Een spoor zegt iets over het dier. In deze natuurwijzer vind je een overzicht van de algemeen voorkomende diersporen.

Vraatspoor

Als een dier eet, laat hij meestal een spoor achter. Dat kan een tak zijn die is aangevreten door een ree, een door een muis open geknabbelde hazelnoot of een braakbal van een uil.

Pootafdruk

Aan een pootafruk kun je zien, welk dier er heeft gelopen. De beste plekken om pootafdrukken te zoeken zijn in de modder, op een zandweg, op het strand en in de sneeuw.

Uitwerpselen

Aan de uitwerpselen kun je vaak zien wat het dier heeft gegeten. Een drol van een vleeseter stinkt en er zitten haartjes en botjes in. In een drol van een planteneter zitten takjes, blaadjes en gras. Als je een drol hebt gevonden, haal deze dan eens met een stokje uit elkaar. Kun je erachter komen wat het dier gegeten heeft?

Ook verschenen in deze serie zoekkaarten:

Natuurwijzer Tuin, Bos en Kust

Jasper de Ruiter is bekend als natuurillustrator van onder meer verschillende herkenningskaarten. Als eigenaar van 'De Speurzoekers' stimuleert hij kinderen de natuur zelf te ontdekken, door spannende opdrachten, leerzame producten en kinderfeestjes.

herkenningskaart, zoekkaart, minigids, natuureducatie, natuuronderwijs, kinderboeken, natuurboeken voor kinderen, diersporen, sporen van dieren, sporen zoeken, zoogdieren

Lees meer