Kalle - jeugdboek over ratten

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
Niet beschikbaar
ISBN: 9789050116114
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Tom Moorhouse
Druk: 1
Pagina's: 256
Taal: Nederlands
NUR: Fictie 10-12 jaar Kinderboeken algemeen Natuur, plant, dier (<12 jaar) Avonturenroman Zoogdieren

10+ leesboeken; thema's: dieren, avontuur, familie, vriendschap, anders zijn, moed. Een rat moet eerst zijn naam verdienen. Dan moet hij hem waarmaken... 'Kalle' is een spannend jeugdboek voor kinderen vanaf 10 jaar over de belevenissen van twee jonge ratten.

Maak kennis met Kalle en Splinter. Broers. Vrienden. Vijanden. Splinter is anders dan andere ratten: wit, vrolijk en onbezonnen. Kalle is gevoelig, voorzichtig, maar vastberaden. Hij moet zijn broer uit de problemen houden, want dat heeft hij zijn moeders beloofd. Ze raken verzeild in een hachelijk avontuur, waarin ze over grenzen gaan, met de vijand moeten vechten en het tegen elkaar op moeten nemen.

Tom Moorhouse beschrijft met veel kennis van zaken en gevoel voor detail de lotgevallen van drie rattenclans door de ogen van een jonge rat. De Engelse editie is genomineerd voor de Carnegie Medal 2017.

Uit de pers

'Waterschapsheuvel met ratten. Geweldig boek over opgroeien en je plek in het leven vinden.' - Philippa Hoad op goodreads.com

'Een sfeervol dierenverhaal over vriendschap en liefde.' - kinderboekenpraatjes.nl

Tom Moorhouse is woont in Oxford. Als hij niet aan het schrijven is, werkt hij als dierecoloog aan de Universiteit van Oxford. In de loop der jaren is hij al heel veel dieren in het wild tegengekomen. De meeste probeerden hem te bijten. Hij houdt van de bergen en het bos, doet graag aan rotsklimmen, en wil - weer of geen weer - altijd naar buiten. Eerder verschenen: De lokroep van de rivier en Het overstroomde land.

kinderboeken, jeugdboek over ratten, natuur, dieren, roman, ratten, zoogdieren, avontuur, familie, gezin, tolerantie, kinderen, leesboeken, kinderboeken, dierenboeken, dierenverhalen, dierenverhaal, fictie, spanning, zelf lezen, rattenboek, avonturenroman, dierenavontuur, dierenroman, boek over ratten

Lees meer