Victor Westhoff lezing Onze natuur vraagt om ruimte, duidelijkheid en betrokkenheid

Voorzijde
9,95
Met 5% studentenkorting
Voor 9,45 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789050116008
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Auteur: Pieter van Vollenhoven
Pagina's: 44

In deze publicatie zijn de voordrachten van de achtiende Victor Westhoff lezingenmiddag gebundeld: de inleiding van prof. dr. Joop Schaminée, de lezingen van prof. mr. Pieter van Vollenhoven, een co-referaat van prof. dr. Eric Luiten en bijdrage van Jasper Wubs aan wie de tweede Zilveren Parnassia werd toegekend.

Het Institute for Water and Wetland Research (IWWR) van de Radboud Universiteit Nijmegen, wil Victor Westhoff eren met een jaarlijkse naar hem vernoemde lezingenmiddag waarin de actualiteit van het behoud en het beheer van natuur centraal staat.

Prof. dr. Victor Westhoff (1916-2001) geldt door zijn talloze publicaties, lezingen en bovenal visie als de meest invloedrijke naoorlogse natuurbeschermer in Nederland. Hij doceerde van 1967 tot en met 1981 botanie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Het doel van de jaarlijkse Victor Westhoff-lezing is om vanuit het gedachtegoed van Westhoff het maatschappelijke debat te voeden over natuurbescherming en natuurbeleid in ons land.

Joop Schaminée, Victor Westhoff, Westhofflezing, natuurbeheer, vegetatiekunde, natuurbescherming, biodiversiteit, natuurbeleid, natuur in Nederland

Lees meer