POMODORI - tomaten kweken & kookboek

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789050115759
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Auteur: Angelo Dorny
Pagina's: 208

De meest complete tomatengids voor liefhebbers van tuinieren en lekker koken! Beschrijft 50 oude en nieuwe, verrassende variëteiten, inclusief praktische tips voor in de tuin en 30 originele, heerlijke recepten.

In Pomodori vertelt Angelo Dorny hoe zijn passie voor tomaten uit groeide tot een kookpassie. Als 12-jarige jongen verzamelde hij honderden tomatenvariëteiten, die hij verkreeg dankzij ruilvriendschappen over de hele wereld. Waar komt deze fascinerende vrucht vandaan en hoe verwierf ze een vaste plaats in onze eetcultuur? Hoe begin je aan het telen van tomaten?

Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten in volle grond of kas, tot de oogst in het najaar: Dorny neemt je vol enthousiasme bij de hand. Wanneer je eenmaal een zelfgekweekte tomaat hebt geproefd, wil je niet anders meer. 30 heerlijke gerechten, van een klassieke tomatensoep met balletjes tot tomatentaart en zelfgemaakte ketchup. Met prachtige foodfotografie van Roos Mestdagh.

- GROW IT! tuintips: botanische eigenschappen, zelf zaaien, uitplanten, verzorging en oogsten

- COOK IT! 50 oude en nieuwe, verrassende en lekkere variëteiten

- EAT IT! 30 originele, heerlijke en haalbare recepten

Angelo Dorny is groenjournalist en hoofdredacteur van het magazine De Tuin op Tafel. Hij schreef onder andere Angelo's groentetuin, Het lekkerste terras, De tuin op tafel, Een doos vol goesting en De hofhelden in de moestuin. Hij hielp inmiddels duizenden mensen aan een eigen moestuin of knus stadsbalkonnetje met kruiden en groenten.

Tomaten telen, kweken, groenten, moestuin, tuinieren, tuinboeken, kookboek, recepten, biologische keuken, gezond koken met tomaten, lekker eten & drinken, natuurlijk tuinieren, biologisch tuinieren, ecologisch tuinieren

Lees meer