Victor Westhoff lezing Is er nog hoop voor de natuur?

Voorzijde
Achterzijde
9,95
Met 5% studentenkorting
Voor 9,45 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789050115704
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Jan Luiten van Zanden
Druk: 1
Pagina's: 40
Taal: Nederlands
NUR: Landbouw en natuurlijke omgeving algemeen

17e Westhofflezing 2015

Met een coreferaat van Dr. ir. Martijn van der Heide en met een bijdrage van Vera van Berlo

Het Institute for Science, Innovation and Society (ISIS) en het Institute for Water and Wetland Research (IWWR), beide van de Radboud Universiteit Nijmegen, willen Victor Westhoff eren met een jaarlijkse naar hem vernoemde lezingenmiddag waarin de actualiteit van het behoud en het beheer van natuur centraal staat.

Prof. dr. Victor Westhoff (1916-2001) geldt door zijn talloze publicaties, lezingen en bovenal visie als de meest invloedrijke naoorlogse natuurbeschermer in Nederland. Hij doceerde van 1967 tot en met 1981 botanie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Het doel van de jaarlijkse Victor Westhofflezing is om vanuit het gedachtegoed van Westhoff het maatschappelijke debat te voeden over natuurbescherming en natuurbeleid in ons land.

In deze publicatie zijn de voordrachten van de zeventiende Victor Westhofflezingenmiddag gebundeld: de inleiding van prof. dr. Joop Schaminée, de lezingen van prof. dr. Jan Luiten van Zande, een co-referaat van dr. ir. Martijn van der Heide en bijdrage van Vera van Berlo aan wie de eerste Gouden Parnassia werd toegekend.

In samenwerking met Institute for Science, Innovation and Society (ISIS) and Institute for Water and Wetland Research (IWWR), Radboud Universiteit Nijmegen.

natuurbeheer, natuurbeleid, natuurbescherming, biodiversiteit, natuur & economie, vegetatiekunde, Joop Schaminée, Victor Westhoff

Lees meer