Australische vogels - John Gould - vogelboeken

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789050115537
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Jip Binsbergen & Achsa Vissel
Druk: 1
Pagina's: 160
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2016
NUR: Vogels Natuur populair algemeen Reizen algemeen Reisgidsen Australië en Nieuw-Zeeland Kunst algemeen Geschiedenis algemeen Nieuwe geschiedenis (1500-1870)

Met een voorwoord van Redmond O'Hanlon. Een schitterende uitgave voor liefhebbers van vogels, reizen en kunst. In de negentiende eeuw reisde de Britse uitgever en ornitholoog John Gould naar Australië, met als doel zoveel mogelijk vogels te verzamelen. Kunstenaar Jacques Grégoire raakte anderhalve eeuw later in de ban van dit land en de vogels. 'Australische vogels' brengt de beelden van Gould en Grégoire voor het eerst bijeen. Beide kunstenaars hanteren een geheel eigen stijl, toch versterken de beelden elkaar, en brengen ze gezamenlijk een ode aan de Australische vogels.

J.G. en J.G.

"Er is dezelfde liefde voor de dieren, dezelfde manier van observeren, dezelfde gedrevenheid om een juiste afbeelding te vervaardigen. Zowel bij Gould als bij mij moet de vogel ook direct herkenbaar zijn. Maar het meest indrukwekkend is dat we onafhankelijk van elkaar, met 150 jaar ertussen, op zoek zijn gegaan naar de vogels, waarvoor we dezelfde passie hadden. Nu staat in dit boek het werk naast elkaar. Ik hoop dat de schoonheid van de beelden mensen de ogen opent en enthousiasmeert. Er is zoveel moois in de wereld, je hoeft er alleen maar naar te kijken. Niet iedereen lukt het om die schoonheid zelf te vinden; soms helpt het als iemand anders de deur ernaartoe voor je opent." Jacques Grégoire

De vogels in dit boek zijn gerangschikt naar de verschillende biotopen in Australië waar ze door Grégoire voor het eerst zijn aangetroffen. Ze zijn genummerd van 1 tot 62, achter het nummer vind je eerst de biotoop, dan de vindplaats en de datum. Na de Nederlandse naam worden de Engelse naam en de wetenschappelijke (Latijnse) naam gegeven, en de naam van degene die de vogel het eerst beschreven heeft.

Een prachtige uitgave voor liefhebbers van vogels, reizen en kunst. In samenwerking met Artis Bibliotheek.

Australië, natuur, vogels, reizen, kunst, ornithologie, vogelprenten, oude prenten, geschiedenis, natuurhistorie, natuurschilderijen, tekenen, schilderen, vogelboek, John Gould

Lees meer