Zwijgzame natuur - natuurbescherming in Nederland

Voorzijde
12,95
Met 5% studentenkorting
Voor 12,30 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789050115506
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Joop Schaminée
Druk: 1
Pagina's: 48
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
NUR: Natuur populair algemeen

Zwijgzame natuur is de titel die we aan dit natuuressay hebben meegegeven. Natuur is een collectief goed, maar kan niet voor zichzelf opkomen. Net als milieu, veiligheid en onderwijs ligt haar lot grotendeels in handen van de overheid, die via bestedingen, wetten en andere regelingen haar belangen moet behartigen. De natuur zelf zwijgt, kan niet spreken, dus moeten wíj onze stem verheffen.

Beschouwingen over de waarden van natuur in een veranderlijke samenleving staan centraal in de columns die Joop Schaminée in de periode 2010-2013 heeft geschreven voor het Wageningse tijdschrift Resource. In dit boekje heeft hij de gedachten uit deze columns samengevat en uitgewerkt in de vorm van een essay, gevolgd door een keuze uit de columns. Voor een eigentijdse duiding heeft hij de columns, waar nodig, geannoteerd.

Esther Schaminée, studente aan de kunstacademie AKV | St. Joost in Breda, heeft de teksten verlevendigd met illustraties. Mens en woord vormen een rode draad in deze tekeningen.

natuurbeheer, natuurbeleid, natuuressay, natuurpamflet, natuur en milieu, natuur in Nederland, natuurbescherming, mens en natuur, natuur en maatschappij, ecologie, vegetatiekunde, landbouw, economie, pamflet, Ecologische hoofdstructuur

Lees meer