De jaloerse waterkip - natuurgids vogels, planten en dieren sprookjes, mythen en legenden

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789050115384
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Auteur: Els Baars
Pagina's: 144

Betoverende natuurverhalen én weetjes voor elk seizoen. Wist je dat de statige blauwe reiger van koninklijke afkomst is? En dat de waterkip ooit wit was en net zo snel vloog als een duif? Dit prachtig geïllustreerde bundel brengt 23 nieuwe sprookjes en legenden bijeen over vogels, planten en dieren. Voor iedereen die van 'verhalen vertellen' houdt of er graag naar luistert.

Betoverende verhalen die elke wandeling in de natuur extra leuk maken en bovendien ook verrassende weetjes bevatten. Zo wordt elk seizoen, ieder uitstapje in de natuur een stuk wonderlijker. Leuk voor natuur- en tuinliefhebbers, wandelaars, natuurgidsen, ouders & kinderen. Met prachtige natuurfoto's.

Uit de pers: "De natuur zit vol verhalen. Dat weet natuurgids Els Baars als geen ander. Waarom haalt de groene specht graag mierennesten overhoop, welk geheim verbergt de zeearend en hoe komt de paardenkastanje aan zijn naam? Veel vertellingen ontsproten aan Baars' eigen fantasie; enkele zijn bewerkingen van oude sprookjes. De verhalen staan gebundeld per seizoen en zijn een perfecte begeleider voor wandelingen."

Els Baars is natuurgids en gefascineerd door 'natuurverhalen'. Tijdens haar excursies weet zij jong en oud telkens weer te raken. Ook is zij de stuwende kracht achter de populaire site natuurverhalen.nl. Van haar vorige twee boeken 'Natuurverhalen' en 'Waarom de koolmees een stropdas draagt' zijn al meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

Natuur, dieren, planten, weetjes, dierenverhalen, dierenweetjes, natuurweetjes, natuurwandelingen, seizoenen, lente, zomer, herfst, winter, mythologie, sprookjes vertellen, sagen, mythes, legendes, voorleesverhalen, natuuronderwijs, natuurgids, vogelgids, plantengids

Lees meer