De das - dassen, zoogdieren & natuurbeheer

Voorzijde
Achterzijde
Niet beschikbaar
ISBN: 9789050115360
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Auteur: Frans van Bommel, Stefan Vreugdenhil & Maurice La Haye
Pagina's: 120

De das heeft een spectaculaire comeback gemaakt. Drie Nederlandse experts vertellen het verhaal van dit indrukwekkende zoogdier. De das is een verrijking voor de Nederlandse natuur en verdient veel meer aandacht...

De meeste mensen hebben nog nooit een das gezien. Ook voor mensen die actief zijn in het buitengebied, zijn ontmoetingen met de das schaars. De fraai getekende das, een op het eerste gezicht niet te missen soort, is vooral 's nachts actief en komt meestal pas na zonsondergang tevoorschijn. Hierdoor zijn de waarnemingskansen sterk beperkt. Vanwege deze combinatie heeft de das iets mysterieus over zich.

Dit boek brengt de vele facetten van dit boeiende dier naar voren. De auteurs laten zien dat de terugkeer van de das een succes is dankzij het gevoerde Nederlandse natuurbeleid en een verrijking voor de natuur. Naast informatie over de ecologie, geschiedenis, bedreigingen en het fantastische herstel van de populatie schetsen ze een toekomstbeeld voor de das in Nederland. Het geheel is verrijkt met interviews met mensen die al jarenlang betrokken zijn bij de das.

In het boek wordt onder meer aandacht besteed aan:

- Ecologie en leefwijze

- Herstel van de populatie, aantalsontwikkeling en verspreiding

- Bescherming: naast de wettelijke bescherming ook de ontsnippering van het landschap door onder meer dassentunnels

- Cultuurhistorie

- Interviews met ieder een eigen blik op de das

'De Das' is een rijk geïllustreerd naslagwerk voor enthousiaste natuurliefhebbers en professionals die meer te weten willen komen over dit bijzondere dier.

Frans van Bommel is zelfstandig adviseur op het gebied van ecologie en faunabeheer. Stefan Vreugdenhil en Maurice La Haye werken allebei bij het Bureau van de Zoogdiervereniging.

In samenwerking met de Zoogdiervereniging. Trefwoorden: zoogdieren, dassen, natuurbeheer, ontsnippering, natuurbescherming, Nederland, Belgi├ź

Lees meer