Een onbegrepen werelddeel - natuurbescherming in Nederland

Voorzijde
9,95
Met 5% studentenkorting
Voor 9,45 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789050115254
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback / softback
Auteur: Johan van de Gronden
Druk: 1
Pagina's: 40
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2014
NUR: Landbouw en natuurlijke omgeving algemeen Flora algemeen Fauna algemeen Fysische geografie Natuurbeheer Landinrichting

In deze publicatie zijn de voordrachten van de zestiende Victor Westhofflezingenmiddag gebundeld: de inleiding van prof. dr. Joop Schaminée, de lezing van Johan van de Gronden, een co-referaat van Dr. John A.M. Janssen en het winnende essay van Steven Geurts.

Het Institute for Science, Innovation and Society (ISIS) en het Institute for Water and Wetland Research (IWWR), beide van de Radboud Universiteit Nijmegen, willen Victor Westhoff eren met een jaarlijkse naar hem vernoemde lezingenmiddag waarin de actualiteit van het behoud en het beheer van natuur centraal staat.

Prof. dr. Victor Westhoff (1916-2001) geldt door zijn talloze publicaties, lezingen en bovenal visie als de meest invloedrijke naoorlogse natuurbeschermer in Nederland. Hij doceerde van 1967 tot en met 1981 botanie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Het doel van de jaarlijkse Victor Westhofflezing is om vanuit het gedachtegoed van Westhoff het maatschappelijke debat te voeden over natuurbescherming en natuurbeleid in ons land.

In samenwerking met Institute for Science, Innovation and Society (ISIS) and Institute for Water and Wetland Research (IWWR), Radboud Universiteit Nijmegen.

Tags: Joop Schaminée, Victor Westhoff, natuurbeheer, natuurbeleid, natuurbehoud, natuurbescherming, westhofflezing, filosofie, ethica, Heimans, Thijsse, Van Eeden, Immanuel Kant, Alexander von Humboldt

Lees meer