Veldgids Slakken en mossels

Voorzijde
Achterzijde

Niet beschikbaar

ISBN: 9789050115155
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Bert Jansen
Druk: 2
Pagina's: 272
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2015
NUR: Fauna algemeen Natuur populair algemeen Natuurgidsen algemeen Specialistische natuurgidsen Hydrologie Dierwetenschappen Natuurbeheer

Complete, handzame veldgids voor het betrouwbaar determineren van de land- en zoetwaterslakken en -mossels in het veld. Het lang verwachte nieuwe standaardwerk voor (amateur-) malacologen, biologen en beheerders. Ook beginners met minder taxonomische kennis kunnen met deze gids prima uit de voeten.

- Beschrijft ruim 200 soorten, met informatie over verschijningsvorm, habitat, voorkomen, verspreiding en ecologie

- Toegankelijke determinatietabel voor in het veld

- Duidelijke tekeningen, detailfoto's en verspreidingskaarten

- Handige tips voor waarneming en determinatie, verzamelen en collectie beheren

Met deze nieuwe veldgids heeft Bert Jansen eindelijk voorzien in een lacune. Want twee andere bekende standaardwerken blijken of te groot voor in de rugzak of aan vernieuwing toe. Met het verschijnen van 'één veldgids ineen' is de wens van velen in vervulling gegaan.

Bert Jansen is van kinds af aan een gefascineerd amateurmalacoloog. Hij heeft een brede malacologische en taxonomische kennis. Daarnaast inventariseert hij regelmatig in het veld. Voor het samenstellen van deze gids kreeg Bert assistentie enthousiaste experts uit de Nederlandse Malacologische Vereniging.

slakken, schelpen, mossels, mosselen, herkennen, determineren, verzamelen, schelpdieren, schelpenfauna, Mollusca, mollusken, weekdieren, natuurgids, slakkengids, land, zoetwater soorten, zoet water, malacologie, fauna van Nederland

Lees meer