Het oude continent - natuur van Europa & natuurbeheer

beschouwingen over de natuur van Europa

Voorzijde
14,95
Met 5% studentenkorting
Voor 14,20 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789050115148
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Joop Schaminée & John Janssen
Druk: 1
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2014
NUR: Natuurbeheer Natuur populair algemeen Specialistische natuurgidsen Flora algemeen Wilde planten Fauna algemeen Fysische geografie Landbouw en natuurlijke omgeving algemeen Landinrichting

Een verzameling essays over de grote verscheidenheid aan natuur in Europa: wildernis, natuurlijke en oude cultuurlandschappen. Hoe staat het met de bescherming van deze uiteenlopende natuurtypen?

Van de Europese laaglandrivieren en hun begeleidende hooilanden tot kalkmoerassen in de bergen: tal van bijzondere landschappen en hun verhalen komen aan bod.

Onderwerpen: natuur in Europa, flora, fauna, biodiversiteit, ecologie, natuurbeheer, halfnatuurlijke graslanden, plantengemeenschappen, vegetatiekunde, duinen, kalkmoerassen, wateren, bevloeiingssystemen, wildernis

De eindredacteuren Joop Schaminée en John Janssen vertegenwoordigen samen vele jaren van ervaring op het gebied van natuur en landschap in binnen- en buitenland.

Deel 6 in de reeks Vegetatiekundige Monografieën tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen Radboud Universiteit Nijmegen, Wageningen Universiteit en Hogeschool Van Hall Larenstein.

Lees meer