Chironomidae Larvae deel 3 - Biology and Ecology of the Aquatic Orthocladiinae

Voorzijde
Achterzijde
89,95
Met 5% studentenkorting
Voor 85,45 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789050114592
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Henk K.M. Moller Pillot
Druk: 1
Pagina's: 350
Taal: Engels
Verschijningsjaar: 2013
NUR: Insecten Specialistische natuurgidsen Fauna algemeen

Chironomidae behoren tot een groep niet stekende muggen, wier larven een belangrijke rol spelen in aquatische ecosystemen. Dit boek behandelt de biologie en ecologie van de subfamilie Orthocladiinae die vooral goed vertegenwoordigd is in stromend water. Aan bod komen levenscyclus, voeding en de invloed van diverse milieufactoren. Een belangrijk standaardwerk voor aquatisch ecologen en waterkwaliteitsbeheerders.

De meeste soorten benodigen een goede zuurstofvoorziening en slechts een paar larven leven als bodembewoners. Veel soorten verschijnen in de vroege lente en kunnen schaars zijn in de zomer. Andere soorten leven in stilstaande en zelfs in droogvallende wateren.

Het boek bevat o.a. informatie over levenscyclus, voeding en gedrag van de larven. Ook behandelt het hun relatie met diverse milieufactoren zoals zuurstof condities, stroomsnelheid en watervervuiling. Speciale aandacht gaat uit naar de wisselwerking tussen deze factoren. Tevens komen de naamgeving en determinatie kort aan bod.

Een onmisbaar standaardwerk voor aquatisch ecologen en waterkwaliteitsbeheerders.

Trefwoorden: water, insecten, determineren, dansmuggen, larven, soorten, dansmuggenlarven, waterkwaliteit, waterkwaliteitsbeheer, aquatische ecologie, hydrobiologie, Chironomidae, Orthocladiinae, vedermuggen, macrofauna, macro-invertebraten, aquatische ecosystemen, Prodiamesinae, Diamesinae, Buchonomyiinae, Podonominae, Telmatogetoninae, Nederland, Belgie, entomologie

Deel 1: Chironomidae Larvae - General ecology and Tanypodinae

Deel 2: Chironomidae Larvae - Biology and ecology of the Chironomini

Deel 3: Chironomidae Larvae - Biology and Ecology of the Aquatic Orthocladiinae

Lees meer