Geboeid door het verleden - ecologie & natuurbeheer

beschouwingen over historische ecologie

Voorzijde
14,95
Met 5% studentenkorting
Voor 14,20 i
Vóór 16 uur besteld,
morgen in huis
+
Bestel
ISBN: 9789050114493
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Joop Schaminee & John Janssen
Druk: 1
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2012
NUR: Natuurbeheer Natuur populair algemeen Specialistische natuurgidsen Mens en maatschappij algemeen Fysische geografie Landbouw en natuurlijke omgeving algemeen Landinrichting

Geboeid door het verleden heeft de historische ecologie tot onderwerp, een vakgebied waaraan je steeds meer verslingerd raakt naarmate je dieper in de verhalen doordringt. De geschiedenis van natuur en landschap vormt de bakermat voor het bestaan en de identiteit van ieder mens, zo verwoordde Theo Spek (Rijksuniversiteit Groningen) onlangs in zijn inaugurele rede.

In een achttal beschouwingen komt een geweldige verscheidenheid aan thema's aan bod, vaak met verrassende inzichten en conclusies.

Ieder hoofdstuk is geschreven door een student samen met een gerenommeerde vakge­noot. Hoe zag het Nederlandse landschap er uit aan het eind van de Middeleeuwen? Wat is de toekomst van de heiden in ons land? Hoe ontstonden onze vennen, de pelen op de grens van Brabant en Limburg, onze beemden in de uiterwaarden? In hoeverre is de natuur ons land eigenlijk wel maakbaar, en hoe kunnen we het beste omgaan om invasieve struiken in onze bossen. Allemaal vragen waarop getracht wordt een antwoord te vinden.

Geboeid door het verleden is het vierde deel in de reeks Vegetatiekundige Monografieën, tot stand gekomen in een nauwe samenwerking tussen Radboud Universiteit Nijmegen, Wageningen Universiteit en Hogeschool Van Hall Larenstein.

De eindredacteuren Joop Schaminée (hoogleraar aan beide universiteiten) en John Janssen (lector aan de hogeschool) vertegenwoordigen samen vele jaren van ervaring op het gebied van de ecologie.

Onderwerpen: historische ecologie, natuurbeheer, plantenecologie, vegetatiekunde, geschiedenis natuur en landschap, biodiversiteit, flora, fauna, Nederland

Lees meer