Plaats - verbondenheid met natuur en landschap (Heruitgave)

Voorzijde
Achterzijde
19,95
Met 5% studentenkorting
Voor 18,95 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789050114462
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Riyan van den Born, Martin Drenthen & Pieter Lemmens
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2012
NUR: Landbouw en natuurlijke omgeving algemeen Praktische filosofie

Een verrassend leesboek over onze verbondenheid met de natuur. 'Plaats' laat met boeiende essays, columns en literaire fragmenten zien hoe wij de natuur ervaren en wat dit voor ons kan betekenen.

Iedereen heeft wel een 'plaats' met een speciale betekenis. Bepaalde momenten waarop je je vroeger gelukkig voelde of vertrouwde plekken waarmee je je verbonden voelt. Vaak zijn dat vaste plekken in de natuur die rust bieden en de mogelijkheid tot reflectie. Ze zijn geschikt om nieuwe dingen te ontdekken en beleven of juist een plek waar het alledaagse leven zich afspeelt.

Onze wereld draait steeds sneller. Door nieuwe media kunnen we op elk gewenst moment overal ter wereld aanwezig zijn. We reizen voor een weekendje naar London of New York alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En op kantoor zitten we voortaan op een flexplek. De hele planeet is tegenwoordig ons thuis. Maar bieden deze mogelijkheden uiteindelijk de houvast, het geluk en de inspiratie waar we op zoek naar zijn?

Het lijkt eerder alsof de samenleving de grond onder haar voeten is kwijtgeraakt. 'Plaats en verbondenheid' lijkt daarom juist weer belangrijk voor ons te worden. Met filosofische beschouwingen, kritische reflecties en nostalgische terugblikken laat een breed scala auteurs zien hoe het staat met onze hedendaagse verbondenheid met de natuur.

Trefwoorden: natuur, landschap, mens, natuurbeleving, natuurbeelden, natuurervaring, natuurfilosofie, filosofie, literatuur, nostalgie, geluk, bezieling, esoterie, spiritualiteit, duurzaamheid, samenleving

Lees meer