De Soortenstorm - het nut van biodiversiteit in evolutionair perspectief

Voorzijde
14,95
Met 5% studentenkorting
Voor 14,20 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789050114356
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Gerard Jagers op Akkerhuis
Druk: 1
Pagina's: 120
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2012
NUR: Filosofie algemeen Educatieve uitgaven algemeen Wetenschapsfilosofie, logica en kentheorie Mens en maatschappij algemeen Exacte wetenschappen/natuurwetenschappen algemeen Biologie algemeen Evolutie

Wat is evolutie? Wat is het nut van biodiversiteit? Hoe erg is het als soorten uitsterven? Daarover is tegenwoordig veel discussie. De meesten zien dit als een moreel dilemma. Dit essay laat zien dat je deze onderwerpen wel degelijk op een natuurwetenschappelijke manier kunt benaderen.

Want wat is eigenlijk nut? Wat is evolutie en leven? Wat is biodiversiteit? Wat is het belang van de mens? Volgens de auteur moeten we anders naar het begrip evolutie kijken. Als we dat doen volgt evolutie voorspelbare patronen, en zouden we de volgende stap in de evolutie kunnen voorspellen?

Door zijn verrassende antwoorden en prikkelende voorspellingen zet de auteur zijn lezers op scherp. Hij nodigt uit tot een nieuw soort discussie, niet alleen academisch, maar juist ook gericht op een praktische toepassing in de natuurbescherming.

Interessant voor biologen en natuurbeschermers, filosofen en toekomstdenkers, onderzoekers en studenten, politici en beleidsmakers. Voor iedereen die nadenkt over de natuur en het leven.

Mens en natuur, biologie, biodiversiteit, evolutie, evolutietheorie, natuurfilosofie, filosofie, natuurbeheer, natuurbeleid, geschiedenis, toekomst, Plastic Panda's

Lees meer