Expeditie wildernis - natuur, landschap en filosofie

Voorzijde
Achterzijde
Huidige versie niet beschikbaar:

Expeditie wildernis - natuur, landschap en filosofie

ISBN: 9789050114141
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Auteur: Bram van de Klundert
Pagina's: 256

Bestaat wildernis nog in Nederland en waar kun je die dan vinden? Bram van de Klundert ging op zoek en verbleef in de twaalf 'wildste' Nederlandse natuurgebieden, o.a. Tiengemeten, Oostvaardersplassen en Rottumerplaat. Steeds een week overnachten in een hut of een tent zonder telefoon, radio of boeken. Vier dagen alleen zijn en ervaren wat die wildernis met je doet. En nog eens een dag een bekende uit de natuurwereld op bezoek, om samen te praten over de relatie natuur en ecologie, kunst, recreatie, spiritualiteit of filosofie.

Expeditie wildernis is daarmee een complete zoektocht geworden naar de betekenis van wildernis in Nederland en voor de Nederlandse samenleving. Uiteindelijk komt hij op het persoonlijke niveau uit: de combinatie van 'alleen zijn', stilte en rust heeft hem sterker gemaakt.

Expeditie wildernis: ervaringen met het sublieme in de Nederlandse natuur. Een boek voor lezers en denkers!

natuur, landschap, mens, natuurbeleving, natuurbeelden, natuurervaring, natuurkrachten, natuurfilosofie, filosofie, kunst, literatuur, nostalgie, geluk, spiritualiteit, bezieling, leefbaarheid, welzijn, verbondenheid

Lees meer