Stromend landschap - watersystemen en waterbeheer

Vloeiweidenstelsels in Nederland

Voorzijde
Achterzijde
37,95
Met 5% studentenkorting
Voor 36,05 i
Levertijd: 48 uur
+
Bestel
ISBN: 9789050113892
Uitgever: KNNV Uitgeverij
Verschijningsvorm: Hardback
Auteur: Eric Brinckmann, G.J. Baaijens, Peter Dauvellier & Peter van der Molen
Druk: 1
Pagina's: 224
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2011
NUR: Landbouw en natuurlijke omgeving algemeen

Het Nederlandse landschap is altijd in beweging. Het huidige landschap is de uitkomst van geologische processen die al eeuwen geleden plaatsvonden. De auteurs ontvouwen in Stromend landschap de geschiedenis van beken en beekdalen aan de hand van relicten. Zij beschrijven historische bronnen en landschappelijke kenmerken en gaan uitgebreid in op een bijzonder cultuurhistorisch fenomeen: vloeiweidenstelsels.

Met deze vernuftige watersystemen bevloeiden boeren sinds de middeleeuwen hun weidegronden. Landgoed het Lankheet, waar de vloeiweidenstelsels zijn hersteld, vormt de leidraad voor het verhaal. Een veldwijzergids biedt tot slot een praktisch stappenplan om zelf op zoek te gaan naar oude watersystemen.

Stromend landschap schept een levendig beeld van een bijna verloren waterpraktijk en nodigt uit naar buiten te gaan om historie te ontdekken en het landschap op een nieuwe manier te lezen.

Natuur, landschappen, landschapsbeheer, waterbeheer, cultuurlandschappen, vloeiweidensystemen, historische watersystemen, graslanden, landschapselementen, zandgronden, natuur in Nederland

Lees meer